Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je nevladina organizacija koja je osnovana 2009. godine radi promovisanja zdravog načina života u Crnoj Gori i regionu bivše Jugoslavije. Promocija zdravog načina života sprovodi se kroz savjetodavne i edukativne aktivnosti.

Osnivač i direktor Instituta za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je Zdravko Vučinić.

On se od 2001. godine bavi istraživanjem zdravog načina života i prirodnog liječenja. Vučinić se od 2008. do 2010. godine specijalizovao u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) iz oblasti prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma baziranih na višedecenijskom iskustvu i radu najboljih svjetskih stručnjaka poput dr  Šulca, dr Kristofera, dr Gersona

U tom periodu boravio je i obučavao se u zdravstveno-edukativnim centrima u SAD: BellaVita, Uchee Pines i Back to Garden. Vučinić je 2009. godine formalno diplomirao i na International Institute of Original Medicine (IIOM), distance-learning (online) školi prirodnog liječenja u SAD.

Vučinić je autor jedinstvenog Programa prirodnog liječenja kao i 7 programa za detoksifikaciju organizma i unutrašnjih organa, koji obuhvataju najbolje, najdjelotvornije i najbezbjednije prirodne metode i tehnike, a koji se prilagođavaju pojedincima zavisno od potrebe.

Vučinić je 2005. godine diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici – odsjek Poslovna škola (menadžment). On je od 2001. do 2012. godine bio novinar i urednik u dnevnom listu „Vijesti“. Vučinić je od 2017. godine osnivač Hrišćanske mreže EX-YU, nevladine organizacije koja se bavi promocijom jevanđelja – radosne vijesti o spasenju čovjeka kroz Isusa Hrista.

Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je od kraja 2012. godine pokrenuo informativni Internet portal www.BUDITEZDRAVI.info koji je namijenjen svima onima koji žele pouzdane, jednostavne i raznovrsne informacije o najznačajnijim pitanjima o zdravlju. Urednik portala je Nina Vučinić.

_________________

Napomena: Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) se ne bavi dijagnostifikovanjem, prevencijom ili liječenjem bolesti. Ni jedna osoba ne treba da koristi informacije sa ovog sajta za dijagnostifikovanje, prevenciju ili liječenje bolesti bez konsultacija sa kvalifikovanim medicinskim stručnjakom (ljekarom).