Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je nevladina organizacija koja je osnovana 2009. godine radi promovisanja zdravog načina života i prirodnog liječenja u Crnoj Gori i regionu bivše Jugoslavije. Promocija zdravog načina života i prirodnog liječenja sprovodi se kroz savjetodavne i edukativne aktivnosti kao i kroz izdavačku djelatnost.

Osnivač i direktor Instituta za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je Zdravko Vučinić. Vučinić se od 2001. godine bavi istraživanjem zdravog načina života i prirodnog liječenja. Od 2008. do 2010. godine specijalizovao se u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) iz oblasti prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma baziranih na višedecenijskom iskustvu i radu najboljih svjetskih stručnjaka poput dr Ričarda Šulca, dr Džona Kristofera, dr Maksa Gersona i dr Šarlote Gerson, na nekim od najpoznatijih zdravstveno-edukativnih centara kao što su BellaVita, Uchee Pines i Back to Garden. Vučinić ne promoviše niti dijeli ideološka uvjerenja navedenih svjetskih stručnjaka, osim osnovne principe prirodnog liječenja. Vučinić je 2009. godine diplomirao na International Institute of Original Medicine (IIOM), distance-learning (online) školi prirodnog liječenja u SAD. On je 2005. godine diplomirao i na Ekonomskom fakultetu u Podgorici – odsjek Poslovna škola (menadžment). Vučinić je bio novinar i urednik u dnevnom listu „Vijesti“.

Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) je od kraja 2012. godine pokrenuo informativni Internet portal www.BUDITEZDRAVI.info koji je namijenjen svima onima koji žele pouzdane i jednostavne informacije o najznačajnijim pitanjima o zdravlju.

 

__________________

 

Napomena: Institut za prirodnu medicinu Podgorica (IPM) se ne bavi dijagnostifikovanjem, prevencijom ili liječenjem bolesti. Ni jedna osoba ne treba da koristi informacije sa ovog sajta za dijagnostifikovanje, prevenciju ili liječenje bolesti bez konsultacija sa kvalifikovanim medicinskim stručnjakom (ljekarom).